www.kadodder.be // thuisbegeleiding@kadodder.be // tel 03/312 45 41

Dienst Vroeg- en Thuisbegeleiding

provincie Antwerpen vzw

Brussen

Wat zijn Brussen?

Het woord brus is een samentrekking van de woorden BRoer en zUS. Brussen zijn broers of zussen van personen met een handicap of stoornis. Heb je ook een broer of zus die anders is dan de anderen? Een broer of een zus met een handicap of een ernstige ziekte? Dan ben jij ook een brus!!

Omdat we de afgelopen jaren enorm veel mooie momenten hebben meegemaakt voor, tijdens en na de activiteiten, en we zelfs al op weekend zijn geweest, willen we ons ook dit jaar volop inzetten!

Hoe doen wij dat als werkgroep?

Wel, een aantal vaste thuisbegeleiders binnen Kadodder zitten vaak rond de tafel om al de geplande activiteiten voor te bereiden en te evalueren als ze voorbij zijn. Maar om alles te plannen, wordt er ook een vergadering gehouden waarin al onze ideeën samen gebracht worden en een jaarplanning wordt opgesteld.

Ook dit jaar hebben we dit gedaan en hebben gekozen voor een gevarieerd aanbod. Zowel avontuurlijke, als inhoudelijke en ontspannende momenten staan er op onze planning!

Belangrijk: Brussenactiviteiten zijn enkel toegankelijk voor brussen van cliënten in begeleiding.

Wat moet je doen om je in te schrijven?

Per activiteit wordt er op voorhand een aparte uitnodiging verstuurd naar al de brussen. Samen met je mama en/of papa,… kan je dan ofwel via mail of telefoon onze dienst verwittigen. Er zal ook steeds een datum opstaan die je zeker in het oog moet houden!

Voor die datum zou je ingeschreven moeten zijn, zodat wij ook weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten die dag en hoeveel begeleiders we zelf moeten inschakelen. Dat maakt het voor ons ook gemakkelijker om alles vlot voor te kunnen bereiden.

Let op, voor het brussenweekend verwachten we enkel inschrijvingen van kinderen die het vorige jaar minstens 2x naar een activiteit zijn gekomen, om te vermijden dat we met een groep kinderen op weekend gaan die elkaar nog niet of nog maar 1 keer gezien hebben…

Hopelijk zien we jullie meermaals verschijnen op onze activiteiten! Wij hebben er alvast zin in!

De brussenwerkgroep.